Η πιο ξεσηκωτική playlist για μικρούς και μεγάλους!

Monday, April 11, 2016 - 13:00
H πιο ξεσηκωτική playlist για μικρούς και μεγάλους από τον Jacob Jolij (Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης) 
 
«Η μουσική μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στα συναισθήματά μας. Aπό το να μας κάνει ευτυχείς μέχρι να μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Ένα ορισμένο είδος μουσικής μπορεί να ενεργοποιήσει συναισθήματα και ορμόνες που επηρεάζουν άμεσα τη διάθεσή μας». 
 
Ειδικά όσον αφορά στα παιδιά , η μουσική τα βοηθά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να μιλήσουν για αυτά. Έτσι με αφορμή το άκουσμα ενός τραγουδιού , πολλές φορές τα παιδιά ανοίγονται , εκφράζουν το συναίσθημά τους ( χαρά, λύπη , θυμός κτλ ) το αναγνωρίζουν, το εξωτερικεύουν και το μοιράζονται. 
Έπειτα η μουσική μπορεί να βοηθήσει στο να ‘’ηρεμήσει’’ κάποιο αρνητικό συναίσθημα . Σύμφωνα με τον  Jacob Jolij ,τα τραγούδια που μπορούν να μεταδώσουν το συναίσθημα της χαράς είναι αυτά με γρήγορο ρυθμό (πάνω από 118 bpm), σε major key (τις περισσότερες φορές)και γενικά με χαρούμενη διάθεση!
 
 Ως πιο αντιπροσωπευτικά αυτής της κατηγορίας , ο ίδιος προτείνει τα 

Don’t stop me now – Queen

 

 

Ι’m a believer - The monkees

 

 

Walking on sunshine - Katrina & the Waves

 

 
Στο αρνητικό συναίσθημα του φόβου , που συνήθως συμπεριλαμβάνει και αυτό του στρες , ο Jacob Jolij προτείνει ήρεμες μελωδίες και αργές ώστε να ξυπνάνε θετικά συναισθήματα. Τα παιδιά συχνά αισθάνονται στρες και φόβο αποτυχίας σε κάτι που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας . Ας τα βοηθήσουμε λοιπόν να χαλαρώσουν με το αντιπροσωπευτικό αυτής της κατηγορίας κατά τον Jacob Jolij, 

Cold play – magic

 
Αν θέλουμε να ωθήσουμε τα παιδιά να νιώσουν ενθουσιασμό και να τον εξωτερικεύσουν τότε η πρόταση του Jacob Jolij είναι το:

Avicii wake me up

είναι η ιδανική για να προκαλέσει ενθουσιώδεις χορευτικές κινήσεις ! 

 
Καλή ακρόαση σε μεγάλους και μικρούς !

Σοφία Μεταλληνού

  • Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου .
  • Ετήσιος Κύκλος Θεατρικού παιχνιδιού με τον Σίμο Παπαδόπουλο στο Θέατρο Αλκμήνη .
  • Σεμινάριο “Το θέατρο στην εκπαίδευση και η Εμψύχωση“ με τον Σίμο Παπαδόπουλο στο Θέατρο Αλκμήνη .
  • Μουσικοκινητική Αγωγή και έκφραση μέσω του συστήματος του Orff στο Πολύτεχνο .